zavřít

Ochrana osobních údajů dle GDPR ve mzdové a personální oblasti a archivace dat

přednáší: Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy
datum konání: v čase 9-14
místo konání: WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc
cena: 1 500,- Kč pro členy SÚ, včetně 21% DPH
1 700,- Kč ostatní, včetně 21% DPH
VS: 78077

Ochrana osobních údajů  dle GDPR ve mzdové a personální oblasti  a archivace dat 

URČENO: Seminář je určen pro mzdové účetní, personalisty a ostatní osoby, které chtějí získat informace v dané oblasti.

PŘÍNOS: Na semináři se seznámíte s problematikou  ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 101/2000 Sb. a   obecného  nařízení  EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabývá účinnosti dne   25.5. 2018.

Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je  citlivý osobní údaj  a jak je nutné s ním zacházet.  Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech  dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a  jak se provádí  skartace dokumetů.

Důležité upozornění

Součástí materiálů bude vnitřní předpis o ochraně osobních údajů v personální a mzdové oblasti, doklad o  instruktáři o osobních údajích,  souhlas se zpracováním údajů,  záznamy o zpracování  osobních údajů ve vztahu ke kamerovému systému, k údajům v oblasti persnální agendy, mzdové agendy  s rozpracováním na jednotlivé  dílčí okruhy  - pro účely srážek  ze mzdy, pro zajištění pracovnělékařských služeb,  pro  naplnění  4% podílu OZP,  pro účely nemocenského a důchodového pojištění, atd.
PŘEDNÁŠÍ:

Ing. Růžena Klímová (odborná lektorka a konzultantka mzdového účetnictví, specialistka personální agendy)

PROGRAM:

I. Ochrana osobních údajů

1. právní úprava

2.  Definice pojmů

     Osobní údaj, citlivý údaj , biometrický údaj, anonymní údaj,  subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec.

3.  Zpracování osobních údajů,  uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut).

4. souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv

5. Povinnosti při zpracování osobních údajů

6. Povinnosti při  zpracování citlivých údajů

7. Práva subjektu údajů

8. Likvidace osobních údajů

9. Úřad pro ochranu osobních údajů

10. Přestupky, správní delikty

11.  Kamerový systém

12. Osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu

13.  Inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání

II. Archivace dat 

1. Právní úprava

2. Základní pojmy  -   dokument,  původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní    zpracování, označování  dokumentů  symboly A,S,V

3. Evidence dokumentů,  archivace dokumentů a vyřazování dokumentů

    -  Archivace  analogová a digitální

     -  Digitální archivace   vlastní a jiným subjektem a  povinnosti vůči  OSSZ

4. Spisová služba –  pro veřejnoprávní  původce (jen stručně)

5. Ochrana archiválií

6. Síť archivů v ČR

7. Archivační lhůty jednotlivých dokumentů  mzdové a personální agendy

     - mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech,

     - doklady o vzniku , trvání a ukončení PPV,

    - vnitřní předpisy,

    - prémiové řády,

    - docházka do zaměstnání,

    - doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu,

    - dovolenky,

     - důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance,

   - pracovní výkazy,

     - účetní záznamy, 

     - doklady o srážkách ze mzdy,

     - doklady  o zdravotním    pojištění a sociálním zabezpečení,  nemocenském pojištění,  ELDP, atd.

     -  mzdové a účetní rekapitulace

     - výplatní lístky

III. Osobní spis a jeho ochrana

Dotazy posluchačů





Organizační pokyny »

Kalendář akcí

pořádaných Svazem účetních Olomouc

Datum Název  (kliknutím zobrazíte detail) Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat
FKSP, sociální fond a ostatní zaměstnanecké benefity WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Cestovní náhrady v příkladech WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Karel Janoušek, specialista v oboru CN, soudní znalec 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
GDPR PRO ÚČETNÍ – KROK ZA KROKEM S PRAKTICKÝMI UKÁZKAMI WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Mgr. Klára Valentová, spolupracující advokát AK Vilímková, Dudák & Partners 2 500 Kč / 3 500 Kč
obsazený
kontakt »
Vnitřní směrnice v oblasti účetnictví a daní vybraných účetních jednotek WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
GDPR PRO ÚČETNÍ – KROK ZA KROKEM S PRAKTICKÝMI UKÁZKAMI WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Mgr. Klára Valentová, spolupracující advokát AK Vilímková, Dudák & Partners 2 500 Kč / 3 500 Kč přidat do košíku
Daňové a nedaňové náklady v daních z příjmů WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 2 800 Kč / 3 200 Kč přidat do košíku
Specifické problémy daní nestátních neziskových organizací WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Náročnější příklady z daně z příjmu WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
DPH v příkladech WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Ochrana osobních údajů dle GDPR ve mzdové a personální oblasti a archivace dat WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
GDPR, archivace, zákoník práce, mzdové účetnictví - v hotelu EROPLÁN Rožnov p./R., hotel EROPLÁN Zdeněk Křížek, specialista na mzdovou a personální oblast, zkušený lektor 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Ochrana osobních údajů a GDPR – nové nařízení EU WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Mgr. Klára Valentová, spolupracující advokát AK Vilímková, Dudák & Partners 1 700 Kč / 1 900 Kč
obsazený
kontakt »
DPH - uplatňování ve vztahu k EU a třetím zemím - dvoudenní WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 3 100 Kč / 3 500 Kč přidat do košíku
ÚČETNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ - ŘEŠENÍ AKTUÁLNÍCH PROBLÉMŮ V ROCE 2018 (dotace, dary, vztahy se zřizovatelem) WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 3 600 Kč / 3 900 Kč přidat do košíku
Hmotný a nehmotný majetek v daních a účetnictví - dvoudenní WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 3 000 Kč / 3 400 Kč přidat do košíku
Přijaté dotace v neziskových organizacích WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 14 000 Kč / 14 300 Kč přidat do košíku
Daňový specialista WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 15 000 Kč / 15 300 Kč
zrušený
kontakt »
Nakládání s majetkem ve vybraných účetních jednotkách - 410 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč
zrušený
kontakt »
Nakládání s majetkem v NNO - 504 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
NNO - Účetnictví a daně A-Z Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 3 800 Kč / 4 200 Kč přidat do košíku
DPH v roce 2019 pro neziskovky WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Daně 2018-2019 Ing. Langerová, Ing. Klíma, RNDr. Beránek 5 700 Kč / 6 600 Kč přidat do košíku
Mzdové účetnictví 2018-2019 4 800 Kč / 5 400 Kč přidat do košíku
Datum Název Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat

Další školení další