zavřít

Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě – první zkušenosti z praxe

přednáší: Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy
datum konání: v čase 9-14
místo konání: WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc
cena: 1 600,- Kč pro členy SÚ, včetně 21% DPH
1 800,- Kč ostatní, včetně 21% DPH
VS: 79068

Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě – první zkušenosti z praxe

Cílem školení, je seznámit účastníky s problematikou GDPR v obalsti mzdové a personální agendy. Posluchači získají informace kdy je třeba ustanovit funkci pověřence, jakými formami lze pověřence ustanovit, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je citlivý osobní údaj a jak je nutné s ním zacházet. Také zde získají informace ohledně archivací a jak se provádí skartace dokumentů u soukromoprávních původců dokumentů.

Seminář je určen pro mzdové účetní, personalisty a ostatní osoby, které chtějí získat vědomosti v této oblasti.

Program semináře:

  • Ochrana osobních údajů
    • definice pojmů (osobní údaj, citlivý údaj, biometrický údaj, anonymní údaj, subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec),
    • zpracování osobních údajů, uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut),
    • souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv, souhlas osoby ucházející se o zaměstnání
    • povinnosti správců při zpracování osobních údajů
    • povinnosti při zpracování citlivých údajů,
    • externí zpracování mzdové a personální agendy – náležitosti smlouvy mezi správcem a zpracovatelem,
    • pokyn (předpis) o osobních údajích ve mzdové a personální oblasti,
    • práva subjektu údajů
    • záznam o instruktáži subjektu údajů týkající se informace o osobních údajích,
    • likvidace osobních údajů
    • Úřad pro ochranu osobních údajů – dozorový úřad: záznamy o zpracování osobních údajů ve mzdové a personální oblasti, záznam o zpracování osobních údajů formou kamerového systému, - ochrana dokumentů obsahujících osobní údaje, 
    • přestupky, správní delikty,
    • kamerový systém,
    • osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu,
    • inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání.
  • Archivace dat
    • právní úprava,
    • základní pojmy (dokument, původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní zpracování, označování dokumentů symboly A, S, V),
    • evidence dokumentů, archivace dokumentů a vyřazování dokumentů: archivace analogová a digitální, archivace vlastní a jiným subjektem a povinnosti vůči OSSZ,
    • spisová služba – pro veřejnoprávní původce (jen stručně),
    • archivační lhůty jednotlivých dokumentů mzdové a personální agendy: mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech, doklady o vzniku, trvání a ukončení PPV, vnitřní předpisy, prémiové řády, docházka do zaměstnání, doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu, dovolenky, důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance, pracovní výkazy, účetní záznamy, doklady o srážkách ze mzdy, doklady o zdravotním pojištění a sociálním zabezpečení, nemocenském pojištění, ELDP, atd., mzdové a účetní rekapitulace, výplatní lístky.
  • Diskuze a dotazy posluchačů




Organizační pokyny »

Kalendář akcí

pořádaných Svazem účetních Olomouc

Datum Název  (kliknutím zobrazíte detail) Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat
Zaměstnanecké benefity 2018 a 2019 z hlediska daně z příjmů WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč
změna
přidat do košíku
Zákon o finanční kontrole a interní audit ve veřejné sféře WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka a daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Zákoník práce 2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Mgr. Zdeněk Schmied, MPSV 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Majetek WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka a daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
DPH - třídenní speciálka WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Dagmar Fitříková, daňová poradkyně 4 800 Kč / 5 400 Kč přidat do košíku
Aktuality v daňových zákonech 2019 Zlín, hotel MOSKVA Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč
zrušený
kontakt »
Pracovní doba dle ZP, mzdové výpočty, dovolená WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Aktuality v daňových zákonech 2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Cestovní náhrady s příklady z praxe WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Karel Janoušek, soudní znalec, specialista na CN 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Členská schůze WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc výbor 0 Kč / 0 Kč přidat do košíku
Slovenské účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Milan Kúdela, daňový poradca 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Novela zákona o DPH 2019 na Slovensku WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Milan Kúdela, daňový poradca 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Klíč k zaúčtování účetního dokladu, třídenní speciálka WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 4 500 Kč / 4 800 Kč
zrušený
kontakt »
Jak se bránit při kontrolách finančního úřadu, Jak se připravit na kontrolu finančního úřadu WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Jak se bránit při kontrolách finančního úřadu, Jak se připravit na kontrolu finančního úřadu Zlín, hotel MOSKVA RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
DPH v příkladech + novela 2019 prakticky WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 600 Kč / 1 800 Kč přidat do košíku
Ochrana osobních údajů a archivace dat ve mzdové a personální agendě – první zkušenosti z praxe WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy 1 600 Kč / 1 800 Kč přidat do košíku
DPH - uplatňování ve vztahu k EU a třetím zemím - dvoudenní WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 3 200 Kč / 3 600 Kč přidat do košíku
Účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 16 000 Kč / 16 700 Kč přidat do košíku
Fakturace pro příspěvkové organizace a obce a NNO WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka a daňová poradkyně 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Náklady a výnosy WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 3 300 Kč / 3 700 Kč přidat do košíku
Dvoudenní praktikum pro začínající personalisty a mzdové účetní 2019 Rožnov p./R. Zdeněk Křížek, specialista na mzdy 3 400 Kč / 3 600 Kč přidat do košíku
Fakturace pro příspěvkové organizace a obce a NNO WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka a daňová poradkyně 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Mzdové účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdovou a personální oblast 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
DPH - Aktuálně 2019-2020 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Pohledávky a dluhy, opravné položky a rezervy v daních a účetnictví v roce 2018 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Mzdové účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 13 000 Kč / 13 700 Kč přidat do košíku
Daňový specialista WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 17 000 Kč / 17 700 Kč přidat do košíku
Aktuality v DPH a zákoně odani z příjmů Zlín, hotel MOSKVA Ing. Dagmar Fitříková, Ing. Christian Žmolík, daňoví poradci 1 600 Kč / 1 800 Kč přidat do košíku
Mzdové účetnictví A-Z WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdovou a personální oblast 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Aktuality v DPH a zákoně o dani z příjmů WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Dagmar Fitříková, Ing. Christian Žmolík, daňoví poradci 1 600 Kč / 1 800 Kč přidat do košíku
Daně 2019-2020 Chvalovice-Hatě 198, hotel SAVANNAH 4* Ing. Langerová, RNDr. Beránek, daňový poradci 3 800 Kč / 4 400 Kč přidat do košíku
Mzdy 2019-2020 Chvalovice-Hatě 198, hotel SAVANNAH 4* Zdeněk Křížek, specialista na mzdy 3 700 Kč / 4 300 Kč přidat do košíku
Daň z příjmů a DPH, speciálka v Rožnově Rožnov p./R., hotel RELAX, Lesní 1689 Zdeněk Křížek, specialista na mzdy 3 600 Kč / 3 800 Kč přidat do košíku
Daň z příjmů a DPH, speciálka v Rožnově Rožnov p./R., hotel RELAX, Lesní 1689 Ing. Otakar Machala, Ing. Dagmar Fitříková 3 700 Kč / 3 900 Kč přidat do košíku
Datum Název Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat

Další školení další