zavřít

Ochrana osobních údajů dle GDPR ve mzdové a personální oblasti a archivace dat

přednáší: Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy
datum konání: v čase 9-14
místo konání: WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc
cena: 1 500,- Kč pro členy SÚ, včetně 21% DPH
1 700,- Kč ostatní, včetně 21% DPH
VS: 78077

Ochrana osobních údajů  dle GDPR ve mzdové a personální oblasti  a archivace dat 

URČENO: Seminář je určen pro mzdové účetní, personalisty a ostatní osoby, které chtějí získat informace v dané oblasti.

PŘÍNOS: Na semináři se seznámíte s problematikou  ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 101/2000 Sb. a   obecného  nařízení  EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabývá účinnosti dne   25.5. 2018.

Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je  citlivý osobní údaj  a jak je nutné s ním zacházet.  Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech  dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a  jak se provádí  skartace dokumetů.

Důležité upozornění

Součástí materiálů bude vnitřní předpis o ochraně osobních údajů v personální a mzdové oblasti, doklad o  instruktáři o osobních údajích,  souhlas se zpracováním údajů,  záznamy o zpracování  osobních údajů ve vztahu ke kamerovému systému, k údajům v oblasti persnální agendy, mzdové agendy  s rozpracováním na jednotlivé  dílčí okruhy  - pro účely srážek  ze mzdy, pro zajištění pracovnělékařských služeb,  pro  naplnění  4% podílu OZP,  pro účely nemocenského a důchodového pojištění, atd.
PŘEDNÁŠÍ:

Ing. Růžena Klímová (odborná lektorka a konzultantka mzdového účetnictví, specialistka personální agendy)

PROGRAM:

I. Ochrana osobních údajů

1. právní úprava

2.  Definice pojmů

     Osobní údaj, citlivý údaj , biometrický údaj, anonymní údaj,  subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec.

3.  Zpracování osobních údajů,  uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut).

4. souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv

5. Povinnosti při zpracování osobních údajů

6. Povinnosti při  zpracování citlivých údajů

7. Práva subjektu údajů

8. Likvidace osobních údajů

9. Úřad pro ochranu osobních údajů

10. Přestupky, správní delikty

11.  Kamerový systém

12. Osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu

13.  Inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání

II. Archivace dat 

1. Právní úprava

2. Základní pojmy  -   dokument,  původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní    zpracování, označování  dokumentů  symboly A,S,V

3. Evidence dokumentů,  archivace dokumentů a vyřazování dokumentů

    -  Archivace  analogová a digitální

     -  Digitální archivace   vlastní a jiným subjektem a  povinnosti vůči  OSSZ

4. Spisová služba –  pro veřejnoprávní  původce (jen stručně)

5. Ochrana archiválií

6. Síť archivů v ČR

7. Archivační lhůty jednotlivých dokumentů  mzdové a personální agendy

     - mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech,

     - doklady o vzniku , trvání a ukončení PPV,

    - vnitřní předpisy,

    - prémiové řády,

    - docházka do zaměstnání,

    - doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu,

    - dovolenky,

     - důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance,

   - pracovní výkazy,

     - účetní záznamy, 

     - doklady o srážkách ze mzdy,

     - doklady  o zdravotním    pojištění a sociálním zabezpečení,  nemocenském pojištění,  ELDP, atd.

     -  mzdové a účetní rekapitulace

     - výplatní lístky

III. Osobní spis a jeho ochrana

Dotazy posluchačů





Organizační pokyny »

Kalendář akcí

pořádaných Svazem účetních Olomouc

Datum Název  (kliknutím zobrazíte detail) Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat
NNO - Účetnictví a daně A-Z Luhačovice - Wellness hotel Ambra 4*, Solné 1055 Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 3 800 Kč / 4 200 Kč
zrušený
kontakt »
DPH v roce 2019 pro neziskovky WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč
zrušený
kontakt »
Exekuce srážkami z příjmů WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Mgr. Viera Řezníčková, exekutorský úřad 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Daně 2018-2019 Chvalovice-Hatě 198, hotel SAVANNAH 4* Ing. Langerová, Ing. Klíma, RNDr. Beránek, daňový poradci 5 700 Kč / 6 600 Kč přidat do košíku
Daň z příjmů fyzických a právnických osob 2018-2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Karel Kvítek, metodik - specialista na daň z příjmů 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Cestovní náhrady v příkladech po novele zákoníku práce WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Karel Janoušek, specialista v oboru CN, soudní znalec 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Mzdové účetnictví 2018-2019 Luhačovice-Pozlovice 204, hotel Vyhlídka 4* Zdeněk Křížek, specialista na mzdy, Mgr. Klára Valentová, advokátka 4 800 Kč / 5 400 Kč přidat do košíku
S.r.o. a jednatel z účetního a daňového hlediska po změně občanského zákoníku WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
S.r.o. a jednatel z účetního a daňového hlediska po změně občanského zákoníku Zlín, hotel MOSKVA RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Účetní závěrka za rok 2018 Zlín, hotel MOSKVA Ing. Vladimíra Jordová, auditorka 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Daň z příjmů a DPH, speciálka v Rožnově Rožnov p./R., hotel RELAX, Lesní 1689 Ing. Otakar Machala, Ing. Jiří Klíma 3 400 Kč / 3 800 Kč přidat do košíku
Změny ve mzdové a personální oblasti v r. 2019, GDPR a zaměstnanecké benefity WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Účtování v cizích měnách, kursové rozdíly WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Účtování v cizích měnách, kursové rozdíly Zlín, hotel MOSKVA RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Aktuální změny ve zdaňování mezd pro rok 2019 a RZ 2018 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Milan Lošťák, specialista na zdaňování mezd zaměstnanců 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
DPH V ROCE 2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Účetní závěrka pro příspěvkové organizace, inventarizace WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
DPH V ROCE 2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Aktuality v DPH a Dani z příjmů 2018-2019 Zlín, hotel MOSKVA Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Účetní závěrka pro ÚSC, inventarizace WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Daň z příjmů fyzických a právnických osob 2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
DPH V ROCE 2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Účetní závěrka + změny v daních, org. které účtují podle vyhlášky 504 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Novinky 2019 v daních a účetnictví Zlín, hotel MOSKVA Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Novela zákona o DPH 2019 – pro neziskovky WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Novinky 2019 v daních a účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Cestovní náhrady a Daň silniční WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Karel Janoušek, specialista v oboru CN, soudní znalec 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Účetní závěrka za rok 2018 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Vladimíra Jordová, auditorka 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 16 000 Kč / 16 700 Kč přidat do košíku
Mzdové účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 13 000 Kč / 13 700 Kč přidat do košíku
Daňový specialista WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 17 000 Kč / 17 700 Kč přidat do košíku
Datum Název Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat

Další školení další