zavřít

Ochrana osobních údajů dle GDPR ve mzdové a personální oblasti a archivace dat

přednáší: Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy
datum konání: v čase 9-14
místo konání: WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc
cena: 1 500,- Kč pro členy SÚ, včetně 21% DPH
1 700,- Kč ostatní, včetně 21% DPH
VS: 78077

Ochrana osobních údajů  dle GDPR ve mzdové a personální oblasti  a archivace dat 

URČENO: Seminář je určen pro mzdové účetní, personalisty a ostatní osoby, které chtějí získat informace v dané oblasti.

PŘÍNOS: Na semináři se seznámíte s problematikou  ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 101/2000 Sb. a   obecného  nařízení  EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabývá účinnosti dne   25.5. 2018.

Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je  citlivý osobní údaj  a jak je nutné s ním zacházet.  Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech  dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a  jak se provádí  skartace dokumetů.

Důležité upozornění

Součástí materiálů bude vnitřní předpis o ochraně osobních údajů v personální a mzdové oblasti, doklad o  instruktáři o osobních údajích,  souhlas se zpracováním údajů,  záznamy o zpracování  osobních údajů ve vztahu ke kamerovému systému, k údajům v oblasti persnální agendy, mzdové agendy  s rozpracováním na jednotlivé  dílčí okruhy  - pro účely srážek  ze mzdy, pro zajištění pracovnělékařských služeb,  pro  naplnění  4% podílu OZP,  pro účely nemocenského a důchodového pojištění, atd.
PŘEDNÁŠÍ:

Ing. Růžena Klímová (odborná lektorka a konzultantka mzdového účetnictví, specialistka personální agendy)

PROGRAM:

I. Ochrana osobních údajů

1. právní úprava

2.  Definice pojmů

     Osobní údaj, citlivý údaj , biometrický údaj, anonymní údaj,  subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec.

3.  Zpracování osobních údajů,  uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut).

4. souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv

5. Povinnosti při zpracování osobních údajů

6. Povinnosti při  zpracování citlivých údajů

7. Práva subjektu údajů

8. Likvidace osobních údajů

9. Úřad pro ochranu osobních údajů

10. Přestupky, správní delikty

11.  Kamerový systém

12. Osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu

13.  Inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání

II. Archivace dat 

1. Právní úprava

2. Základní pojmy  -   dokument,  původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní    zpracování, označování  dokumentů  symboly A,S,V

3. Evidence dokumentů,  archivace dokumentů a vyřazování dokumentů

    -  Archivace  analogová a digitální

     -  Digitální archivace   vlastní a jiným subjektem a  povinnosti vůči  OSSZ

4. Spisová služba –  pro veřejnoprávní  původce (jen stručně)

5. Ochrana archiválií

6. Síť archivů v ČR

7. Archivační lhůty jednotlivých dokumentů  mzdové a personální agendy

     - mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech,

     - doklady o vzniku , trvání a ukončení PPV,

    - vnitřní předpisy,

    - prémiové řády,

    - docházka do zaměstnání,

    - doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu,

    - dovolenky,

     - důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance,

   - pracovní výkazy,

     - účetní záznamy, 

     - doklady o srážkách ze mzdy,

     - doklady  o zdravotním    pojištění a sociálním zabezpečení,  nemocenském pojištění,  ELDP, atd.

     -  mzdové a účetní rekapitulace

     - výplatní lístky

III. Osobní spis a jeho ochrana

Dotazy posluchačů





Organizační pokyny »

Kalendář akcí

pořádaných Svazem účetních Olomouc

Datum Název  (kliknutím zobrazíte detail) Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat
Daňový balíček 2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Daň z příjmů u neziskovek 2018 a sestavení daňového přiznání WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka a daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
DPH neziskovek - novela 1.4.2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka a daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Novela zákona o DPH 2019 – pro neziskovky WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka a daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Daňový balíček 2019 Zlín, hotel MOSKVA Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 16 000 Kč / 16 700 Kč přidat do košíku
Mzdové účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 13 000 Kč / 13 700 Kč přidat do košíku
Aktuálně k DPH - Novela, ÚZ v ceně WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Novela zákona o DPH 2019 Rožnov p./R., hotel RELAX Ing. Dagmar Fitříková, daňová poradkyně 1 700 Kč / 1 800 Kč přidat do košíku
S.r.o. a jednatel z účetního a daňového hlediska po změně občanského zákoníku WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Daňový specialista WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 17 000 Kč / 17 700 Kč přidat do košíku
Zaměstnanecké benefity 2018 a 2019 z hlediska daně z příjmů WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč
změna
přidat do košíku
Finanční kontrola WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka a daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Zákoník práce 2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Mgr. Zdeněk Schmied, MPSV 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Majetek WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka a daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
DPH - třídenní speciálka WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Dagmar Fitříková, daňová poradkyně 4 800 Kč / 5 400 Kč přidat do košíku
Aktuality v daňových zákonech 2019 Zlín, hotel MOSKVA Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Aktuality v daňových zákonech 2019 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Cestovní náhrady s příklady z praxe WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Karel Janoušek, soudní znalec, specialista na CN 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Slovenské účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Milan Kúdela, daňový poradca 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Novela zákona o DPH 2019 na Slovensku WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Milan Kúdela, daňový poradca 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Klíč k zaúčtování účetního dokladu, třídenní speciálka WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc RNDr. Petr Beránek, daňový poradce 4 500 Kč / 4 800 Kč přidat do košíku
DPH v příkladech + novela 2019 prakticky WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 600 Kč / 1 800 Kč přidat do košíku
GDPR ve mzdové a personální oblasti a archivace dat WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy 1 600 Kč / 1 800 Kč přidat do košíku
Datum Název Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat

Další školení další