zavřít

Ochrana osobních údajů dle GDPR ve mzdové a personální oblasti a archivace dat

přednáší: Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy
datum konání: v čase 9-14
místo konání: WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc
cena: 1 500,- Kč pro členy SÚ, včetně 21% DPH
1 700,- Kč ostatní, včetně 21% DPH
VS: 78060

Ochrana osobních údajů  dle GDPR ve mzdové a personální oblasti  a archivace dat 

URČENO: Seminář je určen pro mzdové účetní, personalisty a ostatní osoby, které chtějí získat informace v dané oblasti.

PŘÍNOS: Na semináři se seznámíte s problematikou  ochrany osobních údajů v oblasti mzdové a personální agendy podle zákona č. 101/2000 Sb. a   obecného  nařízení  EU, známého pod zkratkou GPPR, které nabývá účinnosti dne   25.5. 2018.

Získáte informace, kdy je nutné mít souhlas se zpracováním osobních údajů, kdy je to nadbytečné, co je  citlivý osobní údaj  a jak je nutné s ním zacházet.  Též se dozvíte, jaké jsou archivační lhůty všech  dokumentů v personální a mzdové agendě, jaké jsou formy archivace dat a  jak se provádí  skartace dokumetů.

Důležité upozornění

Součástí materiálů bude vnitřní předpis o ochraně osobních údajů v personální a mzdové oblasti, doklad o  instruktáři o osobních údajích,  souhlas se zpracováním údajů,  záznamy o zpracování  osobních údajů ve vztahu ke kamerovému systému, k údajům v oblasti persnální agendy, mzdové agendy  s rozpracováním na jednotlivé  dílčí okruhy  - pro účely srážek  ze mzdy, pro zajištění pracovnělékařských služeb,  pro  naplnění  4% podílu OZP,  pro účely nemocenského a důchodového pojištění, atd.
PŘEDNÁŠÍ:

Ing. Růžena Klímová (odborná lektorka a konzultantka mzdového účetnictví, specialistka personální agendy)

PROGRAM:

I. Ochrana osobních údajů

1. právní úprava

2.  Definice pojmů

     Osobní údaj, citlivý údaj , biometrický údaj, anonymní údaj,  subjekt údajů, správce údajů, zpracovatel údajů, pověřenec.

3.  Zpracování osobních údajů,  uchovávání osobních údajů, archivace údajů, výmaz údajů (být zapomenut).

4. souhlas se zpracováním osobních údajů – kdy je nutný, kdy nikoliv

5. Povinnosti při zpracování osobních údajů

6. Povinnosti při  zpracování citlivých údajů

7. Práva subjektu údajů

8. Likvidace osobních údajů

9. Úřad pro ochranu osobních údajů

10. Přestupky, správní delikty

11.  Kamerový systém

12. Osobní spis, obsah spisu, ochrana osobních údajů v osobním spisu

13.  Inzerát a osobní údaje uchazeče o zaměstnání

II. Archivace dat 

1. Právní úprava

2. Základní pojmy  -   dokument,  původce dokumentu, spisová služba, archiválie, archiv, registratura, archivní    zpracování, označování  dokumentů  symboly A,S,V

3. Evidence dokumentů,  archivace dokumentů a vyřazování dokumentů

    -  Archivace  analogová a digitální

     -  Digitální archivace   vlastní a jiným subjektem a  povinnosti vůči  OSSZ

4. Spisová služba –  pro veřejnoprávní  původce (jen stručně)

5. Ochrana archiválií

6. Síť archivů v ČR

7. Archivační lhůty jednotlivých dokumentů  mzdové a personální agendy

     - mzdový list, doklady o pracovněprávních náležitostech,

     - doklady o vzniku , trvání a ukončení PPV,

    - vnitřní předpisy,

    - prémiové řády,

    - docházka do zaměstnání,

    - doklady o pracovním volnu bez náhrady příjmu,

    - dovolenky,

     - důtky, výtky, pozitivní hodnocení zaměstnance,

   - pracovní výkazy,

     - účetní záznamy, 

     - doklady o srážkách ze mzdy,

     - doklady  o zdravotním    pojištění a sociálním zabezpečení,  nemocenském pojištění,  ELDP, atd.

     -  mzdové a účetní rekapitulace

     - výplatní lístky

III. Osobní spis a jeho ochrana

Dotazy posluchačů




Organizační pokyny »

Kalendář akcí

pořádaných Svazem účetních Olomouc

Datum Název  (kliknutím zobrazíte detail) Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat
Změny v zákoníku práce, pracovně lékařské služby WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc JUDr. Miloš Hejmala, advokát 1 300 Kč / 1 500 Kč
zrušený
kontakt »
DPH V ROCE 2018 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Novinky v účetnictví a daních 2018 pro NNO, EET WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Novinky v účetnictví a daních 2018 pro NNO, EET Zlín, hotel MOSKVA Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Novinky v účetnictví a daních 2018 pro PO a obce WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Ochrana osobních údajů a nové nařizení EU (GDPR) Zlín, hotel GARNI Mgr. Klára Valentová, spolupracující advokát AK Vilímková, Dudák & Partners 1 700 Kč / 1 900 Kč přidat do košíku
Ochrana osobních údajů a nové nařizení EU (GDPR) WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Mgr. Klára Valentová, spolupracující advokát AK Vilímková, Dudák & Partners 1 700 Kč / 1 900 Kč přidat do košíku
Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob + novinky 2018 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Karel Kvítek, metodik, specialista na DPFO 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Kurs pro fakturantky aneb jak správně fakturovat WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Vladimíra Jordová, auditorka 1 300 Kč / 1 500 Kč
změna
přidat do košíku
Daňové přiznání k dani z příjmů právnických osob + novinky 2018 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Karel Kvítek, metodik, specialista na DPFO 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Ochrana osobních údajů a nové nařizení EU (GDPR) Rožnov p./R., hotel EROPLÁN Mgr. Klára Valentová, spolupracující advokát AK Vilímková, Dudák & Partners 1 700 Kč / 1 900 Kč přidat do košíku
GDPR a změny ve mzdové účtárně a personální oblasti od 1.1.2018 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
GDPR pro školy - v ceně ÚZ Sagit WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Mgr. Klára Valentová, spolupracující advokát AK Vilímková, Dudák & Partners 1 700 Kč / 1 900 Kč přidat do košíku
DPH 2018 - Slovenský zákon WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Milan Kúdela, daňový poradca SR 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Ochrana osobních údajů dle GDPR ve mzdové a personální oblasti a archivace dat WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Růžena Klímová, specialista na mzdy 1 500 Kč / 1 700 Kč přidat do košíku
Účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 14 000 Kč / 14 300 Kč přidat do košíku
DPH v roce 2018 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Mzdové účetnictví WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 11 000 Kč / 11 300 Kč přidat do košíku
Daňový specialista WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc kolektiv lektorů SÚ 15 000 Kč / 15 300 Kč přidat do košíku
Ochrana osobních údajů a nové nařizení EU (GDPR) WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Mgr. Klára Valentová, spolupracující advokát AK Vilímková, Dudák & Partners 1 700 Kč / 1 900 Kč přidat do košíku
Pohledávky a dluhy, opravné položky a rezervy v daních a účetnictví v roce 2018 WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
Pohledávky a dluhy, opravné položky a rezervy v daních a účetnictví v roce 2018 Zlín, hotel MOSKVA Ing. Jiří Klíma, daňový poradce 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
FKSP, sociální fond a ostatní zaměstnanecké benefity WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
Vnitřní směrnice v oblastní účetnictví a daní vybraných účetních jednotek WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 1 300 Kč / 1 500 Kč přidat do košíku
DPH v příkladech WELLNET, Wellnerova 7, Olomouc Ing. Ivana Langerová, daňová poradkyně 1 400 Kč / 1 600 Kč přidat do košíku
NNO - Účetnictví a daně A-Z Ing. Simona Pacáková, auditorka, daňová poradkyně 3 800 Kč / 4 200 Kč přidat do košíku
Datum Název Místo Lektor Cena člen / nečlen Objednat